Ansatte ved BHSS mottar en reisegavesjekk som synlig bevis på utnevnelsen "Årets Matgledebedrift 2020. F.v. kokk Dagny Britt Frøyen, kjøkkensjef Line Holar Onstad, direktør Astrid Nyquist, kokk Nina Dokken og kokk Hilde Lund.

Beitostølen Helsesportsenter er Årets Matgledebedrift 2020

22.10.2020
Kjøkkenet ved Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) ble i dag kåret til Årets Matgledebedrift 2020. - Dette er utrolig fortjent! Vi har et fantastisk kjøkken og personale som sørger for topp matglede for alle, sier en stolt direktør ved BHSS, Astrid Nyquist.

 

Det er TINE som står bak den nasjonale kåringen av «Årets Matgledebedrift», og etter flere innledende runder var BHSS en av seks finalister, sammen med blant andre Britannia Hotel i Trondheim. Juryen for Årets Matgledebedrift 2020 har bestått av gullvinner fra Bocuse d’Or Lyon 2015, Ørjan Johannessen, samt representanter fra TINE Partner Servering. 

-Fra å være 49 søkere var vi superfornøyde og følte oss som vinnere allerede før finalen, forteller kjøkkensjef Line Holar Onstad. - Det har vært en stor anerkjennelse å få være med i betraktningen blant så mange gode «matgledespredere». At vi skulle gå helt til topps er bare enda mer fantastisk, jubler kjøkkensjefen, som feiret dagens gladmelding med å servere marsipankake til brukere og ansatte ved BHSS. Kåringen ble fulgt via nettet, og Margunn Berge fra Tine Partner Servering var tilstede på BHSS for å gratulere og overrekke premien.

Spre matglede

«Vinneren kåres ut fra den innsats som gjøres for å spre matglede til gjestene gjennom gode matopplevelser og inspirerende aktiviteter. Vi legger spesielt vekt på TINE sine produkter samt den innsats som fremmes gjennom innovasjon, nytenkning og kreativitet hver dag for å spre matglede», heter det fra TINE.

Gjennom de innledende rundene i konkurransen har kjøkkenet ved BHSS, med kjøkkensjef Line Holar Onstad i spissen, på ulike måter vist juryen at de lever opp til denne beskrivelsen. Holar Onstad, som har vært kjøkkensjef ved BHSS siden oktober 2019, har stort fokus på å skape et levende kjøkken med dynamisk meny, der kokkene har medbestemmelsesrett og mulighet til å påvirke.

-Jeg mener at ekte matglede starter med eierskap og med følelsen man får når man tenker på en matrett, sier Holar Onstad. -Vi prøver å tilpasse oss i forhold til årstider og lager all mat fra bunnen av. Vi er opptatte av å ta inn norske, gjerne kortreiste, råvarer i sesong, fortsetter hun. – Og har vi rester, finner vi en måte å bruke dem på. Ikke minst har knekkebrødet, som lages av rester av havregrøt, blitt en stor suksess; Null rester, og godt, sunt knekkebrød. Det igjen gir reduserte kostnader!

Men matglede handler om mer; - Sammen med idrettspedagogene og fysioterapeutene ved senteret legger vi bl.a. til rette for at barna som er på rehabiliteringsopphold får være med på å kutte, smøre, smake, og lage sin egen turmat. På den måten får barna et godt forhold til det de skal spise og ikke minst kjenne gleden når de tar frem maten på tur. - Og om barna og foreldrene synes det er moro, er det minst like moro for oss. Dette er matglede på helt ekte, sier den entusiastiske kjøkkensjefen.

-Matglede handler også om hvordan maten blir servert, og om hvordan vi møter gjestene våre. De ansatte i spisesalen må kjenne igjen brukerne, gjerne med navn, og hvis vi klarer å snu dagen til en bruker som har en litt dårlig dag, - da har vi lykkes i jobben vår! Jeg er så stolt over den flinke gjengen jeg har ansvar for, både i spisesalen og på kjøkkenet. De leverer bestandig 110%, sier Line Holar Onstad, som nå kan se fram til å motta premien,- en matfaglig tur til Bocuse d´Or-konkurransen i Lyon i Frankrike i juni neste år.

 

Jubileumsmiddag 7. november

Kjøkkensjefen har imidlertid ingen planer om å hvile på laurbærene, og har mange planer for fremtiden.

- For oss er matglede det samme som livsglede. Jeg ønsker at vi skal bli en spydspiss innen vårt felt, at folk skal si; «Se hvordan de gjør det på Beitostølen Helsesportsenter, der får de det virkelig til, både sett ut fra ernæringshensyn og med tanke på matglede, kunnskap og kreativitet». - Dit skal vi, det er målet! Vi jobber nå for å utvikle enda bedre konsepter omkring frokosten og turmat. I tillegg skal vi ha temadager der maten har et spesielt tema og vi kler oss ut, for å gjøre mer ut av maten enn bare å lage og servere den.

Men aller først er det planlegging og servering av en 3- retters festmiddag til ansatte og inviterte gjester i forbindelse med BHSS’ 50 års jubileumsmarkering 7. november, som har hovedfokus. Den dagen står blant annet spennende smaker fra Valdres på menyen.

-Den matgleden og entusiasmen vi viser hver dag, er det som skal påvirke alle våre gjester, avslutter kjøkkensjefen, som sammen med de andre ansatte på kjøkkenet og i spisesalen, sørger for matopplevelser i særklasse ved Beitostølen Helsesportsenter.

-Vi er utrolig stolte av kjøkkenet vårt, sier direktør ved BHSS, Astrid Nyquist, og tildelingen av Årets Matgledepris er en viktig anerkjennelse av den flotte jobben de ansatte gjør hver eneste dag. BHSS forsøker å være bevisste i forhold til hvordan FN sine bærekraftmål kan innlemmes i virksomheten, og at ekte matglede kan føre til redusert matsvinn og økt bruk av kortreist mat, og dermed bidra til et mer bærekraftig forbruks- og produksjonsmønster, er en flott gevinst i seg selv, sier Nyquist.

Se hele begrunnelsen for at BHSS ble tildelt prisen HER!