Dronebilde av Beitostølen Helsesportsenter på vinteren. Direktør Astrid Nyquist innfelt.  Foto: Erik Lundby

Kronikk av direktør Astrid Nyquist: «Hva har vi felles?»

10.01.2024

-For en start på året for oss som har en virkelighetsforståelse som bygger på at alle har rett til å få delta på lik linje, med like muligheter. -For en bunn solid og kraftfull gruppe vi er en del av. Dette kan du ikke unngå å ta med deg inn i det nye året, hvis du bryr deg om å skape muligheter og mestring for alle.

Hør på Kongens nyttårstale, på Statsministerens hilsen inn i det nye året, på «mister Paraidrett» og hedersprisvinner Cato Zahl Pedersen, på leder for Norges Handikapforbund Tove Linnea Brandvik, på Helsesportsenterets styreleder Bent Høie, lytt til Birgit Skarstein og Jesper Saltvik Pedersen som mottok heder som årets paraidrettsutøvere under Idrettsgallaen. Alle disse har en tydelig beskjed til oss; Det viktigste er at vi står sammen om å få til bærekraftige arenaer som rommer mangfold, deltagelse og begeistring. Vær med og vis vei, ta ansvar, legg til rette og bli med på et samlet løft for et stort VI og for fellesskap som vi kun kan skape sammen. Kan vi si nei til dette?

Jeg vet ikke om du er helt klar over hvor mange av disse bautaene på feltet som har fått enten sine muligheter, sin inspirasjon, sin start, sine mestringsopplevelser eller sin tro på at det er mulig å skape slik kraft akkurat her?

Jeg vet det!

De har alle vært på Beitostølen, enten gjennom deltakelse på Ridderrennets arrangementer, vært på besøk hos Erling Stordahl, vært turist eller hytteboer i Øystre Slidre kommune, vært styreledere eller jobbet for Stiftelsen Beitostølen Helsesportsenter, – og ikke minst gjennom å ha vært på opphold på Helsesportsenteret, har de fått ny tro på egne muligheter og selve livet.

Så mitt spørsmål til dere med interesse for et inkluderende Innlandet, for et unikt Valdres, Øystre Slidre og Beitostølen: Vil dere være med å forvalte denne arven videre?

Vi har en så utrolig unik posisjon, og en like unik kompetanse. Men skal vi fremover ta det Cato Zahl Pedersen kaller et nytt nasjonalt løft, må vi melde oss til tjeneste nå, og vi må gjøre det i fellesskap. Alle ansatte på Helsesportsenteret er klare, de står for disse verdiene hver eneste dag. Like bevisste er vi kanskje ikke alltid på at dette kan vi ikke gjøre alene. Vi kan kun ta tilstrekkelig grep sammen. En fremtidig bærekraftig utvikling bygger på at vi blir flinkere til å lytte til hverandre, forstå hverandres egenart og særpreg, – og samtidig er villige til å gi litt mer enn vi umiddelbart får. Det beste av den «Norske modellen» er når vi klarer å få næringen, forvaltningen, det offentlige og private, kommersielle og ideelle, det frivillige og profesjonelle til å ville, ville skape noe unikt og varig sammen.

Straks står det nye Beitostølen Helsesportsenter klart til åpning, snart markerer Foreningen Ridderrennet sitt 60 årsjubileum, Øystre Slidre kommune skal sette handling bak målet om å bli landets best tilrettelagte kommune for alle, idrettslaget og hele næringen skal igjen snart arrangere store mesterskap med plass for alle; – vi gjør dette i et vindu av stor oppmerksomhet.

Vi har så utrolig mange muligheter som så mange andre i disse dager dessverre ikke har. Vi har så mye til felles, la dette bli det aller viktigste, – og la oss handle ut ifra det, ikke bare snakke om det.

Velkommen 2024 – velkommen til oss!

 

Astrid Nyquist

Direktør Beitostølen Helsesportsenter