Ildsjeler i Hurum Helsesportlag på besøk ved BHSS

Raus gave fra Hurum Helsesportlag til Beitostølen Helsesportsenter via Lions Røde Fjær

04.11.2021
Etter 25 års drift har Hurum Helsesportlag avsluttet sin aktivitet, og de gjenstående midlene på 110 000 ble en raus gave til Beitostølen Helsesportsenter via aksjonen Lions Røde Fjær. Det var nemlig ved helsesportsenteret at historien til helsesportlaget startet.

 

I 1996 var en gruppe med 14 voksne brukere fra Hurum på opphold sammen på Beitostølen Helsesportsenter (BHSS). Oppholdet skapte samhold, engasjement og ikke minst troen på at deres erfaringer og opplevelser måtte også andre få glede av. Etter fire uker på Beitostølen reiste gruppen hjem med stort pågangsmot, hvor de tok initiativ til ukentlig trening sammen med lokale fagpersoner. «Beitogjengen», som de kalte seg, hadde skapt et populært tilbud og stadig flere deltok på treningene.

Etter hvert fikk gruppen tildelt midler fra Buskerud fylke og ble omdøpt til Hurum Helsesportslag. De har organisert treninger i hall, samt hatt faste tider til turgåing og i basseng. I tillegg har helsesportlaget arrangert flere turer i året, og i 2016 besøkte 45 medlemmer fra Hurum Helsesportlag BHSS for å markere helsesportlagets 20- årsjubileum.

-På grunn av korona har det vært lite aktivitet i helsesportlaget den siste tiden, og det har også blitt mer utfordrende å finne nye ildsjeler til å videreføre driften, forteller kasserer i helsesportlaget, Hanne Hoel. -Vi har derfor bestemt oss for å avslutte aktiviteten, og er glade for å kunne gi de gjenstående midlene til BHSS, slik vedtektene våre også sier.

-Ildsjelene bak initiativet kan med stolthet si at de har fått til det de hadde ønsket. Det er ingen tvil om at dette er et eksempel på vellykket samhandling innenfor rehabiliteringsfeltet. Den kompetansen BHSS besitter, fikk brukerne og lokale fagpersoner glede av i 1996, og ved å ta aktiviteten med seg tilbake til sitt eget lokalmiljø, har aktivitetsgleden blitt spredd lokalt til et stort antall mennesker, sier direktør ved BHSS, Astrid Nyquist. –Vi er svært takknemlige for gaven vi har fått til å videreutvikle tilbudet ved BHSS, ringen er slik sett på en måte sluttet, avslutter hun.

 

Bildet: Hurum Helsesportlag besøkte i 2016 Beitostølen Helsesportsenter for å markere helsesportlagets 20- årsjubileum. På bildet er noen av ildsjelene, lokale fagpersoner og fysioterapeut ved BHSS samlet igjen; f.v. Per Christian Stokker (ildsjel), Ingunn Stenberg (tidligere fysioterapeut Hurum kommune), Jan Rokkestad (ildsjel), Else Ingebrigtsen (tidligere psykiatrisk sykepleier Hurum Kommune), Wenche Kristoffersen (tidligere ergoterapeut Hurum kommune), Mette Lein (tidligere fysioterapeut BHSS).