Lek med fallskjerm. Foto: Christine Stokkebryn
Lek med fallskjerm. Foto: Christine Stokkebryn
RELEVANTE SIDER Barn og ungdom
Ønsker du opphold hos oss? Vi har fortløpende gruppeopphold for barn og unge, unge voksne og voksne gjennom hele året. Gå til henvisning/søknad for å lese mer om hvordan du skal gå frem. LES MER

Spørsmål og svar

Hvordan kommer jeg meg til BHSS hvis jeg ikke har egen bil?

Med buss:

Oslo - Beitostølen med Valdresekspressen. Flere daglige avganger.

Gjøvik/Lillehammer – Beitostølen. Flere daglige avganger.

Bergen – Lærdal – Fagernes – Lillehammer; ”ØstVestXpressen” med korrespondanse fra Fagernes til Beitostølen

Med tog/buss:

Beitostølen har via Fagernes, bussforbindelse med Bergensbanen via Gol, og med Dovrebanen over Lillehammer. I sommerhalvåret er det i tillegg bussforbindelse mellom Otta og Fagernes (via Beitostølen).

Bussene stopper like ved Helsesportsenteret/kjører oppom på forespørsel. HER finner du ytterligere informasjon om rutetider.

 

Koster opphold på BHSS noe?

Nei. Hele oppholdet er uten kostnader for deg. Hvis du er under 18 år er oppholdet også uten kostnad for mor, far eller annen godkjent omsorgsperson.

 

Får jeg dekket reisekostnader?

Hovedregelen for pasientreiser ​er at pasienten får dekket en standardsats per kilometer tur/retur behandlingsstedet. Du ordner reisen selv, og sender reiseregningsskjema i etterkant, vedlagt originale kvitteringer og bekreftelser på innleggelse. Reiseregningsskjema blir delt ut ved ankomst på BHSS. Kan du av helsemessige årsaker ikke ta rutegående transport eller benytte privat bil, kontakt din lege for rekvisisjon.  Manglende rutegående tilbud gir også i noen tilfeller rett til rekvisisjon. Ring 915 05 515 eller gå inn på www.pasientreiser.no for mer informasjon om reise.

 

Kan nære pårørende som vil besøke meg overnatte ved BHSS?

Ja, i inntil tre netter. På grunn av begrenset kapasitet besvarer vi imidlertid bare henvendelser om besøk etter at oppholdet har startet. Prisen for kost/losji er 400,-/døgn for voksne og 200,-/døgn for barn fra 10 -16 år. Barn under 10 år bor kostnadsfritt. Vi gjør oppmerksom på at BHSS ikke har skoletilbud for søsken. Søsken kan heller ikke påregne å delta i det organiserte aktivitetstilbudet.

 

Kan vi få besøk av fagpersoner fra lokalmiljøet under oppholdet?

Ja; se «Fagdager»

 

Kan vi ta permisjoner?

Ja, du vil vanligvis kunne dra på permisjon en helg i løpet av oppholdet. Dette tar du i tilfelle opp med sykepleier ved ankomst. Reiseutgifter i forbindelse med permisjon blir ikke refundert av «Pasientreiser».

 

Kan vi reise hjem tidligere enn avtalt?

For å få maksimalt utbytte av et opphold er det viktig at du er på BHSS tiden ut.

 

Har dere trådløst internett?

Ja. Streamingmuligheten er imidlertid noe begrenset.

 

Hvilke klær skal vi ha med?

Det er viktig å ha med treningstøy, badetøy og turantrekk tilpasset årstidene. Ta med treningssko til inne- og utebruk. Skosåler som ”sverter” er ikke tillatt brukt i idrettshallen. Beitostølen Helsesportsenter ligger ved inngangsporten til Jotunheimen, på 830 m.o.h. Husk derfor varme og vindtette klær, samt fottøy til aktiviteter utendørs. Regntøy, votter og lue kan det bli bruk for til alle årstider. Ta også med vanlige klær til daglig bruk.

 

Kan jeg vaske klær mens jeg er på BHSS?

Vi kan tilby egne selvbetjeningsvaskerier. Vaskeriene har vaskemaskin og tørketrommel som kan benyttes mot avgift.

 

Er det sengetøy og håndklær på rommet?

Ja. Ved ankomst er det sengetøy og to badehåndklær på rommet. Rent sengetøy og rene håndklær ligger på lintøylagrene.

 

Skal vi ha med egne hjelpemidler?

Hvis du benytter spesialutstyr til enkelte aktiviteter, bør du ta med dette. Ta med egen sykkelhjelm i sommerhalvåret, dersom du har. Om vinteren tar du med skiutstyr hvis du har, ellers har vi ski og skistøvler til utlån. Vi har begrenset med alpinutstyr, så vi ber foresatte og ledsagere om å ta med eget utstyr. Hvis rullestol brukes til avlastning, ta den med. Dette gjelder også utestol/elektrisk rullestol. Ta også med spesialutstyr til personlig stell, naturlige funksjoner og hygiene.

  

Finnes det butikker i nærheten av BHSS?

Ja. Mat- og sportsbutikker, post- og bankmuligheter og noen restauranter finnes 1-2 km fra BHSS (gangvei).

 

Hvordan bor vi?

Rommene har ulik grad av tilrettelegging. De fleste rommene har eget bad, men enkelte rom deler bad med naborommet. Det er ikke TV på rommet. Foresatte bor på rom med sitt barn. For voksne som har med ledsager og er avhengig av assistanse, finnes ulike løsninger.

 

Er det skoletilbud ved BHSS?

Ja, se «Grunnskoletilbudet» eller «Skoletilbud VGS».  

 

Mitt barn har fått opphold ved BHSS, og jeg er forelder og skal være med. Får jeg opplæringspenger?

Ja. En av foreldrene som er ledsager for et barn med funksjonsnedsettelse eller langvarig sykdom, har vanligvis rett på opplæringspenger dersom de har fast lønnsinntekt i perioden. Vanligvis utbetaler arbeidsgiver lønn og får refusjon fra NAV lokalt. Stønaden kan også gis etter at barnet er fylt 18 år. Selvstendig næringsdrivende kan få opplæringspenger fra første dag, beregningsgrunnlag som ved sykepenger. Ta kontakt med legekontoret ved BHSS tidlig i oppholdet for evt. søknad om opplæringspenger.

 

Skal jeg ta med medisiner til behandlingsoppholdet?

Ja. Medisiner som trengs under rehabiliteringsoppholdet tas med.

 

Er BHSS bemannet om natten?

Ja. Resepsjon er bemannet døgnet rundt. Sykepleier har hvilende nattevakt. Det er tilgang til kommunal legevakt på kveld/natt.

  

Hvor mange måltider serveres det hver dag?

Det serveres fire buffet- måltider hver dag; frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Frukt, vann, te, kaffe, knekkebrød og kornblanding er tilgjengelig hele døgnet. Meld fra til oss så tidlig som mulig om spesielle behov (tilberedning eller innhold). Bistand til matsituasjon kan ordnes ved behov.

 

Aviser/TV:

Vi har aviser til utlån. Det finnes TV i fellesareal, men ikke på rommet.

 

Er det noen form for restriksjoner for rusmidler og tobakk?

Helsesportsenteret er en røykfri institusjon. Eventuell røyking kun på anvist plass ute. Det er ikke tillatt å oppbevare eller innta alkohol eller andre rusmidler på Helsesportsenterets område.

 

Hvilke faggrupper jobber på BHSS?

Senteret har ca. 120 ansatte. Personalet består av leger, sykepleiere, helsesekretærer, fysioterapeuter, ergoterapeuter, idrettspedagoger, rideinstruktører/-fysioterapeut, sosionom, aktivitetsledere, administrativt personell, kjøkken- og renholdspersonell samt vaktmestere. I tillegg er det til enhver tid studenter i praksis ved senteret. Alt personell har taushetsplikt.

 

Hvor mange brukere er det på BHSS?

Det er ca. 850 brukere på BHSS i løpet av et år. Til enhver tid er det rundt 60 brukere på huset.

 

Hva slags aktiviteter kan jeg gjøre på BHSS?

BHSS har et rikt aktivitetstilbud. På dagtid består aktivitetene bl.a. av gymnastikk, svømming, ridning, langrenn, alpint, aktiviteter på is, sykling, roing/padling, orientering/terrengleker, tur/friluftsliv, bueskyting, ballspill, klatring medisinsk treningsterapi og annen fysioterapi, avspenning og yoga. Se; Aktivitetstilbud

På ettermiddag- og kveldstid, samt i helgene arrangeres det fritidsaktiviteter som forming, luftgeværskyting, bassengaktivitet med badevakt, diskotek, allsang/musikkaktiviteter, gymsalaktivitet, bingo, filmkvelder, quiz, spillaktivitet (brettspill, Wii og PlayStation), samt butikkjøring(lørdager).

 

Hva slags innendørs og utendørs aktivitetsfasiliteter finnes på BHSS?

Se; "Fasiliteter"