Foto: ridderrennet.no

Ridderuka 2017

I perioden 26. mars – 2. april ble verdens største årlige vintersportsuke for utøvere med syns- og bevegelsesnedsettelser, Ridderuka, arrangert for 54. gang.

 

Ridderuka ble startet opp av Erling Stordahl som et skikurs for blinde- og svaksynte. I det første rennet med start på Valdresflya, var det 57 synshemmede deltagere som kom i mål. I dag er det årlig nærmere 500 deltagere med syns- og bevegelsesnedsettelser som deltar på Ridderuka. 

Værgudene spilte dessverre ikke på lag med arrangører og deltagere i årets utgave av Ridderuka. Snømangel og rikelig med varmegrader førte til bl.a. omlegging av løyper og flytting av arrangementer. Stemningen var det likevel ikke noe å utsette på!

 

Særforbundsdagen

I forbindelse med Ridderuka ble «Særforbundsdagen» arrangert for tredje gang ved Beitostølen Helsesportsenter. 11 særforbund tilsluttet Norges Idrettsforbund var tilstede ved BHSS og la til rette for at brukere og deltagere kunne prøve ulike idretter, bl.a. boccia., teppecurling, boksing, judo, bordtennis, svømming, dykking/ fridykking, golf, innebandy /el-innebandy og volleyball. Særforbundsdagen ble godt besøkt og var preget av høyt aktivitetsnivå og stor aktivitetsglede både i idrettshall, gymsal og basseng.

Særforbundsdagen har blitt et populært tilskudd til Ridderuka og det arbeides aktivt for at arrangementet skal fortsette å vokse i årene som kommer.

 

Ridderuka 2018 

I 2018 arrangeres Ridderuka i perioden 11.- 18. mars.

 

Bilder fra årets Ridderuke, samt mer informasjon om Ridderuka og Ridderrennet finnes her.