Astrid Nyquist ser utover snøkledd fjellandskap

Julehilsen fra direktøren

Vi er godt inne i årets siste måned, og her på Beitostølen Helsesportsenter fryder vi oss over vinteren, med de mulighetene det gir for å drive aktiviteter i en fantastisk ramme av snødekte fjell og passe mange kuldegrader.

 

Jula kom tidlig til oss på helsesportsenter i år. Det startet med boklanseringen 21. november med boka; «Det muliges kunst, 50 år med Beitostølen Helsesportsenter», skrevet av Jon Gangdal.  Jeg håper denne julegaven til alle ansatte og sentrale personer i vårt nettverk, inviterer til leselyst og økt fokus på at mangfold er inngangen til en bærekraftig utvikling fremover.  At kongen har skrevet forordet, sier også litt om betydningen av det arbeidet Erling Stordahl startet i sin tid.

Så ble vi utvalgt til å motta Sporten Beitostølen sitt «Nice Friday»- overskudd. Det vil si at istedenfor å ha tilbud på «Black Friday», valgte Sporten Beitostølen å tildele 15% av omsetningen til glede for Barnas Ridderrenn. Gjendeguiden valgte å gjøre det samme. Tusen takk til dere. Vi lover at vi sammen med Foreningen Ridderrennet skal gjøre Barnas Ridderrenn, fredag 17. januar, til noe spesielt. Siden dette også er kick- starten for Jubileumsåret 2020, vil det komme en overraskelse vi håper å kunne ha glede av hele året.

For noen dager siden ble vi tildelt Sparebank 1 Hallingdal og Valdres sin julegave på 50 000,-, som i sin helhet skal gå å tilrettelegge et område i hovedhuset for barn og ungdom. Området skal invitere til fellesskap, lek, avslapning og sosialt utbytte. Mange av områdene inne hos oss er primært laget og tilpasset et voksenperspektiv, derfor jobber vi mot et mer helhetlig fokus på familien og barn/unge.

Og når Oppland fylkeskommune finner vårt kompetansemiljø så sentralt for regionen, at de i disse dager tildelte oss 150 000,- som bidrag til planlegging av vårt kommende Jubileumssymposium; CAPA 2020 - “Capturing the magic – participation for all”, kan jula bare komme. Dette gjør oss ekstra motiverte for økt innsats til å gjøre den internasjonal fagkonferansen 10.-13 juni til et høydepunkt i året som kommer.

Årets adventstid har med andre ord ikke bare vært preget av tilbakeblikk på et godt og begivenhetsrikt år og venting på den kommende julehøytiden; – den har vært preget av mye glede og tro på fremtiden. Vi kjenner nå på økende spenning og forventning til vårt forestående 50- årsjubileum, og ikke minst Lions Røde Fjær aksjonen i 2020.  Vi på BHSS har tenkt å bruke dette til et løft og en målrettet satsning for at alle skal ha likeverdige muligheter til å oppleve aktivitet og deltakelse gjennom livet, uavhengig av funksjonsnivå, alder, etnisk bakgrunn og bosted.

På lag med alle de 125 flotte medarbeiderne på Beitostølen Helsesportsenter, takker jeg for tilliten dere alle har vist oss, og det gode samarbeidet vi har hatt i året som snart er historie.

Ikke noe vil glede oss mer enn om dere blir med oss videre på den reisen vi skal legge ut på. Det er kun dersom vi går sammen vi vil kunne få tilstrekkelig makt og kraft til å utgjøre en forskjell, forskjellen som skal fremme likeverdig deltagelse og likestilling for alle.

Når vi nå straks går inn i høytiden, gleder jeg meg over at det kommende året vil bringe med seg mange nye muligheter, og jeg håper å treffe riktig mange av dere i løpet av året.

De beste ønsker for jula og det nye året fra oss på Beitostølen Helsesportsenter! 

 

 Astrid Nyquist, direktør BHSS