Illustrasjon av Familiehuset som skal bygges ved Beitostølen Helsesportsenter. Foto: Asas arkitektur

Beitostølen Helsesportsenter tilgodesett med stor arv

23. april 2021 gikk Tom Ottesen bort, 74 år gammel. Han etterlot seg en stor arv til Beitostølen Helsesportsenter (BHSS). Arven, som utgjør et viktig bidrag for Helsesportsenteret, omfatter en leilighet på Fjellstølen på Beitostølen.

 

Tom Ottesen var et kjent ansikt for mange på Beitostølen, hvor han bodde i mange år. Han utøvde ulike oppgaver og oppdrag, spesielt i turistnæringa, og han var en trofast gjest til lunsj på Jotunstogo kafé, hvor han slo av en prat med alle som kom innom. Tom hadde reist verden rundt, og han hadde ofte gode fortellinger å komme med fra sine turer. Tom benyttet seg av blant annet bassenget på Helsesportsenteret, og han stakk gjerne innom resepsjonen for en kopp kaffe.

-Vi er svært takknemlige for gaven vi har mottatt som hovedarving etter Tom Ottesen, sier direktør ved BHSS Astrid Nyquist. Tom og hans mor har gjennom en årrekke vært svært opptatt av at alle barn og unge skal få de beste muligheter, og at Helsesportsenteret har utgjort en forskjell for mange.

-Vi har benyttet advokat Lippestad som ansvarlig for det formelle arveoppgjøret og den totale ivaretakelsen av testamentets innhold, påpeker senterets økonomisjef Rune Klevrud.

Testamentet har ingen klausuler med hensyn til hva pengene skal gå til, men i tråd med Tom Ottesen og hans mors ønske, vil midlene bli benyttet til langsiktige tiltak som kommer barn og unge til gode. Styret ved Beitostølen Helsesportsenter vedtok på styremøtet 7.desember at midlene uavkortet skal benyttes til å realisere byggingen av det nye Familiehuset på senteret. Dette skal være godt tilrettelagt for barn- og familier, og skal kunne gi flere barn muligheten til opphold.

- Ved realisering av familiehuset planlegger vi å hedre Toms minne ved å kalle opp et av de sentrale rommene etter Tom, samt dele informasjon om arven, forteller Nyquist.

- Mottak av arv av denne størrelsen har svært stor betydning for BHSS’ utviklingsmuligheter. Vi er svært takknemlige overfor Tom Ottesen for at han har tilgodesett oss med en arv i denne størrelsesorden, avslutter Rune Klevrud og Astrid Nyquist.