Leder for Para VM Snø - Ola Keul, styreleder BHSS Tove Linnea Brandvik, direktør BHSS Astrid Nyquist, brukere og ansatte utenfor hovedinngangen til BHSS

Fra Parasportens vugge til Para VM på Lillehammer

Et par "skitupper" har startet sin ferd fra "Parasportens vugge" på Beitostølen mot VM i snøsport for parautøvere på Lillehammer. Birgit Skarstein og barn fra Beitostølen Helsesportsenter sørget for å frakte symbolet på de første etappene.

 

12. -23. januar 2022 arrangeres tidenes første samlede VM i snøsport for parautøvere på Lillehammer. Startskuddet for oppkjøringen til arrangementet ble markert i forbindelse med sesongåpningen i langrenn på Beitostølen, "parasportens vugge", i november.

-Vi starter nå for alvor nedtellingen til VM og har mål om at tidenes første samlede VM i snøsport for parautøvere skal sette en ny standard for denne type arrangementer. Det er tidligere arrangert mange store vinteridretts- arrangementer i Norge, men ikke mange paraidrettskonkurranser, uttalte leder for VM i snøsport, Ola Keul.

Under markeringen overrakte skipresident Erik Røste et par «skitupper» til BHSS v/direktør Astrid Nyquist og Para Snø VM v/Ola Keul. Skituppene skal fraktes fra Beitostølen til Lillehammer for å symbolisere den historiske utviklingen av paraidretten gjennom over 50 år på Beitostølen, og frem til det første verdensmesterskapet som samler hele paraidretten på snø på Lillehammer.

Birgit Skarstein fraktet symbolet gjennom den første etappen inne på skistadion, før den ble sendt videre til BHSS med noen av barna som var på opphold. Vel fremme på BHSS ble skituppene mottatt med "Løvedans" og appeller ved Astrid Nyquist, Ola Keul og styreleder BHSS, Tove Linnea Brandvik. Her skal "Skituppene" oppbevares i et historisk miljø, før de blir fraktet videre til Lillehammer og får en sentral plass i åpningsseremonien. 

 

Noe av markeringen på skistadion ble overført direkte på NRK. Du kan se klippet her! 

 

    

 

Ressurspersoner under Para VM 

Ansatte fra BHSS vil under arrangementet på Lillehammer bl.a. ha fagansvar for relevante aktivitetshjelpemidler, være ressurspersoner på aktivitet, tilrettelegging og utstyr på de ulike arenaene og bidra i «Brukerutvalget». 

-BHSS har gjennom 50 år hatt en viktig rolle i utviklingen av - og som rekrutteringsarena for paraidretten. Erfaringen, kunnskapen og målgruppeforståelsen vi har opparbeidet oss gjennom disse årene, gjør BHSS til en naturlig samarbeidspartner og kompetanseleverandør innenfor tilpasset fysisk aktivitet samt utvikling og tilpassing av aktivitetshjelpemidler, kommenterer Astrid Nyquist. Vi er glade for å kunne bidra på flere områder for at arrangementet skal kunne få varig verdi.