Nyhetsbrev mars 2016

Velkommen til vår nye nettside!

BHSS lanserte 05.03.16 ny nettside. Vi håper den nye siden oppleves mer brukervennlig, dynamisk og lettere å finne fram på enn den gamle. Vår intensjon er at du som leser alltid skal finne nyttig og oppdatert informasjon på denne siden.

LES MER

Status som forskningsinstitusjon

- Det er en stor glede for oss at Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) har fått en formell godkjenning som forskningsinstitusjon og vi har dermed fått søknadsadgang til regionale forskningsmidler fra Helse Sør-Øst RHF.

LES MER

Beitostølen Helsesportsenter i "Avisa Valdres"

Vi har ein auke på 20–25 prosent det siste året. No vurderer vi om vi skal byggje på endå fleire brukarrom, seier direktør Astrid Nyquist ved Beitostølen Helsesportsenter.

LES MER

Samarbeid om gruppeopphold på Beitostølen Helsesportsenter

BHSS samarbeider i 2016 med flere brukerforeninger og kompetansesentra om gruppeopphold på Beitostølen Helsesportsenter.

LES MER
Ord fra direktøren

Bredde er vår spisskompetanse

Min påstand er at det er få steder som har så bred kompetanse, og da mener jeg både praksisbasert, brukerbasert og forskningsbasert kompetanse innenfor det å anvende og tilpasse fysisk aktivitet i rehabilitering, som det Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) har.

LES MER
En i gangen
Navn: Magny Sørensen, Ridefysioterapeut

Hva er det beste ved å jobbe på BHSS?
Det beste med å jobbe her på BHSS må være det tverrfaglige samarbeidet med alle! I min jobb inkluderer det MANGE forskjellige mennesker og noen firbeinte kollegaer også. Det å få andres synspunkter, andre å sparre med og diskutere med, er gull verdt. Man er aldri helt på egenhånd om avgjørelser og det er kjempefint. Et tverrfaglig samarbeid krever også at jeg må holde meg faglig oppdatert, være strukturert og følge opp ovenfor andre.

Brukerundersøkelser viser at brukerne trives godt her på BHSS; -Hva tror du er grunnen til det?
Jeg tror brukerne trives godt her da vi blir et positivt tilskudd og avbrekk i hverdagen. Vi tilbyr aktiviteter som mange ikke tenker på som trening. Det er også stor variasjon i vårt tilbud og jeg tror det er få brukere som drar herfra uten å ha fått en positiv opplevelse og opplevd mestring i en eller flere aktiviteter. Samt det tverrfaglige samarbeidet kommer igjen her også, jeg får stadig tilbakemeldinger om at det merkes at vi snakker sammen, brukerne føler at vi vet det samme om dem, de slipper å fortelle det samme til alle og da føler de seg sett og godt ivaretatt.

Hvis du hadde vært i jobben til direktøren for en dag; - Hva er det første du villa ha gjort?
Hvis jeg skulle hatt jobben til Astrid i en dag hadde jeg fått hetta, tatt meg en hest og ridd en tur!! Før jeg forhåpentligvis ville tatt meg sammen og vært litt flue på veggen i de ulike aktivitetene. Gått litt i dybden på mål og tiltak med de ulike aktivitetene, sett fra de ulike fagpersonenes ståsted.

Fagstaffetten

På Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) jobber vi hver dag for å etterleve vår visjon «Aktivitet og deltakelse gjennom livet». Vi gir rehabiliteringstilbud til barn, ungdom og voksne med ulike diagnoser, funksjonsnedsettelser og funksjonsnivå.

LES MER
"Min dag" på BHSS
Navn: Sara Enger Iversen
Bosted: Buvika
Alder: Snart 10 år

På Beitostølen Helsesportsenter for første gang.

Hva gleder du deg til når du våkner om morgenen her på BHSS?
Da gleder jeg meg til aktivitetene, spesielt slalåm og forming. På forminga har jeg laget T- skjorte og salt- og pepperbøsse.

Har du lært noe som du vil ta med deg hjem/fortsette med hjemme?
Slalåm. Jeg hadde aldri prøvd slalåm før jeg kom til Beitostølen, men skal fortsette å kjøre slalåm når jeg kommer hjem igjen.

Er det noe du ønsker skulle vært annerledes her på BHSS? Noe du savner?
Jeg skulle ønske det var mer tid på skolen.

"Min dag" på BHSS
Navn: Morten Ørger Eidsvaag
Bosted: Vestby

På Beitostølen Helsesportsenter for første gang.

Hva gleder du deg til når du våkner om morgenen her på BHSS?
Da gleder jeg meg til å komme ut og trene. Jeg gleder meg også til møte mange hyggelige mennesker.

Har du lært noe som du vil ta med deg hjem/fortsette med hjemme?
Ja, og det var også grunnen til at jeg kom hit. Jeg har fått noen redskaper å bruke i fortsettelsen. Oppholdet er liksom «startgropa» for meg i arbeidet med å stoppe utviklingen av sykdommen min. Balanse og koordinasjonstreninga har vært viktig med tanke på å fortsette med seiling hjemme. Ellers trives jeg best med ballaktivitetene her oppe, men langrenns- og alpinmulighetene er også vanvittig fine.

Er det noe du ønsker skulle vært annerledes her på BHSS? Noe du savner?
Nei, jeg savner ikke noen annet enn familien. Jeg opplever det romslig og fritt her. Mye er opp til en selv og man lærer seg å bli selvstendig.