Nyhetsbrev mars 2021
Skispor og teksten "God påske!"
Ord fra direktøren

Å investere i kompetanse er å investere i fremtiden

Nå er det viktigere enn noen gang å investere i kompetanse og samarbeid, for oss er det å investere i fremtiden. Det gjelder for hver og en av oss på Helsesportsenteret, enten vi er ansatt, eller står midt oppi egen eller noen i familien sin re/habiliteringsprosess.
LES MER
Nyhetssaker fra BHSS

Samarbeidsavtale mellom Beitostølen Helsesportsenter og VM i snøsport for parautøvere, signert

Lillehammer 2021 – VM i snøsport for parautøvere og Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) har signert samarbeidsavtale med varighet frem til juni 2022. Signeringen ble markert ved BHSS fredag 19.02.21 med blant annet leder for Lillehammer 2021, Ola Keul, direktør ved BHSS, Astrid Nyquist, og parautøverne Birgit Skarstein og Kjetil Korbu Nilsen, tilstede.
LES MER
Forskning og utvikling

"Spike Snow" - ny langrennspiggekjelke utviklet av BHSS, Exero Technologies og Skaperkraft Valdres

Beitostølen Helsesportsenter har, i samarbeid med Exero Technologies og Skaperkraft Valdres, de siste to årene utviklet en ny langrennspiggekjelke for de som må sitte med beina fremover. Kjelken har fått navnet Spike Snow.
LES MER

Challenges and facilitators in supporting sustainable participation after rehabilitation: Experiences of immigrant parents and their children with disabilities

Ny forskningsartikkel fra vår PhD- stipendiat Shahrzad Arfa.
LES MER

Masteroppgave; "Aktivitetshjelpemidler, i hvilken grad blir de brukt?"

Fagsjef hjelpemidler ved Beitostølen Helsesportsenter, Viljar Aasan, har avsluttet sitt masterstudium i Rehabilitering og Habilitering ved Fakultet for helsevitenskap, Oslo Met. Studiet resulterte i masteroppgaven "Aktivitetshjelpemidler, i hvilken grad blir de brukt?"
LES MER
Lions Røde Fjær

Lions Røde Fjær fortsetter!

Aksjonen Lions Røde Fjær ble utsatt p.g.a. covid- 19, men nå satses det for fullt igjen. Vi er takknemlige for at Lions aldri gir seg!
LES MER
Tips og triks

God påske, - med et knippe aktivitetstips fra BHSS!

Trenger du tips til aktiviteter du kan gjøre på egenhånd eller sammen med familien din i påsken? Vi har satt sammen et knippe aktiviteter vi tror du vil like.
LES MER

Spennende jobbmuligheter på BHSS nå!

BHSS har for tiden flere ledige stillinger knyttet til våre re-/habiliteringsteam.
LES MER

Ledige plasser på "Ung og aktiv i Rullestol"

Har du lyst til å mestre rullestolen din bedre i dagliglivet, og har du lyst til å lære nye aktiviteter med rullestol? Da kan «Ung og aktiv i rullestol» være noe for deg.
LES MER

Opphold for barn og unge med Stickler syndrom - søknadsfrist 10. mai

Beitostølen Helsesportsenter arrangerer, i samarbeid med TRS kompetansesenter for sjeldne diagnoser, gruppeopphold for barn og ungdom med Stickler syndrom.
LES MER

Ny bok: "Lege Johan Kvalvik Stanghelle - se mulighetene! - lærdom fra Beitostølen, Sunnaas og Beijing"

Johan Stanghelle, Norges første professor i fysikalsk medisin og rehabilitering har, ved overgangen til sin pensjonisttilværelse, delt personlige erfaringer fra et langt arbeids- og forskerliv i boka; "Lege Johan Kvalvik Stanghelle: Se mulighetene! Lærdom fra Beitostølen, Sunnaas og Beijing" av Kristin M. Hauge, JKS Forlag AS.
LES MER

Ridderrenn for alle

Årets Ridderuke og Ridderrenn ble avlyst pga korona- pandemien. Som erstatning for årets arrangement, men også som et permanent tilbud, er "Ridderrenn for alle" lansert. "Ridderrenn for alle" er en digital møteplass der man kan se hvem som bor i nærheten og avtale å gjøre noe sammen.
LES MER

"La Barna Spørre"

«Barn har ikke fordommer, og de diskriminerer heller ikke. De er nysgjerrige og stiller spørsmål ved det de lurer på. Spørsmålene kan være utfordrende og vanskelige å svare på. Likevel er de så viktige at vi er nødt til å prøve så godt vi kan å gi dem gode og riktige svar. Dersom vi ikke svarer på dem, lager de sine egne svar, og de svarene er det vi i voksen alder kjennetegner som fordommer og stereotyper.»
LES MER