Boka "Se mulighetene"

Ny bok: "Lege Johan Kvalvik Stanghelle - se mulighetene! - lærdom fra Beitostølen, Sunnaas og Beijing"

Johan Stanghelle, Norges første professor i fysikalsk medisin og rehabilitering har, ved overgangen til sin pensjonisttilværelse, delt personlige erfaringer fra et langt arbeids- og forskerliv i boka; "Lege Johan Kvalvik Stanghelle: Se mulighetene! Lærdom fra Beitostølen, Sunnaas og Beijing" av Kristin M. Hauge, JKS Forlag AS.

 

På Beitostølen Helsesportsenter føler vi oss takknemlige for at han kaller sine år som assistentlege ved senteret 1979 – 1981 et vendepunkt i hans liv, og har viet et kapittel til å forklare hvorfor.

Han ble smittet av Erling Stordahls innstilling til livet og samfunnet. Han ble selv en visjonær veiviser med fokus på aktivitetsglede, det muliges kunst, tilrettelegging og mestring. Han så betydningen av tverrfaglig samarbeid for å oppnå resultater innenfor re-/habilitering, og så livsmestring som det ultimate mål med arbeidet han nedla. Han har også en stor del av æren for at forskning virkelig ble satt på dagsorden ved BHSS.

Hans karriere som forskningsleder, overlege og professor tilknyttet Sunnaas sykehus er omfattende og banebrytende. Og resultatene er praktisk anvendbare for mange med nedsatt funksjonsevne. Det er hans personlige tilnærming til livet som gjør boka så interessant. På bakgrunn av sine mangslungne personlige og faglige erfaringer formulerer han i etterordet 10 råd som er tiltenkt alle som har interesser knyttet til fysikalsk medisin og rehabilitering. Rådene er mer allmenngyldige enn som det. Les og lær!

Boka kan kjøpes eller bestilles i din bokhandel.