Nyhetsbrev november 2020
Kronprins Harald ønskes velkommen av Erling Stordahl i anledning åpningen av senteret 9.november 1970. Foto: Fotograf Neste, Fagernes
Jubileumshilsen fra direktøren

Jubileumsåret «dør ut», men ikke ambisjonene

Verdens første og Norges største helsesportsenter har «bidratt til å flytte samfunnet i riktig retning, det har endret holdninger og styrket livsgleden til mange mennesker». Slik beskriver Kong Harald betydningen av Beitostølen Helsesportsenter sitt arbeid med å skape magiske mestringsopplevelser gjennom 50 år. Det gir oss god grunn til å feire egen historie, og ikke minst styrker det oss i troen på fremtiden selv i en usikker tid.
LES MER
Jubileum 2020

Verdens første helsesportsenter blir til

7. november 2020 er det 50 år siden daværende kronprins Harald åpnet dørene på Beitostølen Helsesportsenter (BHSS). Takket være det økonomiske bidraget fra den første Lions Røde Fjær- aksjonen i 1966 og faglig støtte fra sentrale myndigheter, ble grunnleggeren Erling Stordahls drøm realisert.
LES MER

Audiens på Slottet 6. november - Jubileumshilsen fra H.M. Kong Harald

Fredag 6. november tar H.M. Kongen og H.M. Dronningen imot direktør ved Beitostølen Helsesportsenter, Astrid Nyquist, og styreleder Tove Linea Brandvik i audiens på Slottet. Kongehuset takket tidlig ja til å overvære den planlagte jubileumsmarkeringen ved Beitostølen Helsesportsenter 7. november, men p.g.a. Covid- 19 ble kongens deltagelse avlyst og erstattet av audiens.
LES MER

Jubileumslåta "Løva"

I forbindelse med 50- års jubileet til Beitostølen Helsesportsenter har jubileumslåta "Løva" blitt til. Teksten er skrevet av Ørnulf Juvkam Dyve og låta fremføres av Gaute Lein Ausrød, begge fra gruppa Staut. Låta lanseres på Spotify og andre musikkstrømmetjenester 6. november.
LES MER

BHSS' jubileumsbok = årets julegave?

I forbindelse med 50- års- jubileet til Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) har forfatter Jon Gangdal skrevet boka «Det muliges kunst - 50 år med Beitostølen Helsesportsenter», som forteller om veien frem til dagens BHSS. Boka, med forord av selveste H.M. Kong Harald V, fikk strålende kritikker og stor oppmerksomhet i forbindelse med lanseringen i november 2019. Nå er boka også tilgjengelig som lydbok, lest inn av den kjente skuespilleren Håvard Bakke.
LES MER
Forskning og utvikling

«Idrett for mennesker med funksjonsnedsettelser» - Ny rapport fra Oslo Economics og Beitostølen Helsesportsenter

29. oktober ble rapporten «Idrett for mennesker med funksjonsnedsettelser» lansert. Rapporten er utarbeidet av Oslo Economics i samarbeid med Beitostølen Helsesportsenter, på oppdrag fra Norges Idrettsforbund. Rapporten omhandler hvilke behov personer med funksjonsnedsettelser har for at de skal kunne delta i idrettslagene.
LES MER

ActiveYou I – a new web-based measure of activity preferences among children with disabilities

Ny artikkel fra BHSS som handler utviklingen og valideringen av kartleggingsverktøyet Aktive deg 1.
LES MER

Barns muligheter for kompetanseutvikling og deltagelse

Berit Gjessing, fysioterapeut og ph.d.-stipendiat ved Beitostølen Helsesportsenter, har skrevet fagessayet med tittelen "Barns muligheter for kompetanseutvikling og deltagelse", som stod på trykk i tidsskriftet Fysioterapeuten i september 2020. I essayet presenteres barn med funksjonsnedsettelse sine muligheter for kompetanseutvikling og deltagelse i sykkelaktivitet.
LES MER

Funkability

I juni ble "Funkability" lansert; - et nytt tilbud som har blitt til gjennom samarbeid mellom Beitostølen Helsesportsenter og CP-Foreningen, og med økonomisk støtte fra Stiftelsen DAM.
LES MER

CAPA 2020 blir CAPA 2022

Våre deltageres helse og sikkerhet er definitivt noe vi har stort fokus på, så i en tid med stor usikkerhet knyttet til Covid-19 og videre utvikling, både nasjonalt og internasjonalt, har ledelsen ved Beitostølen Helsesportsenter og organisasjonskomiteen til CAPA 2020- symposiet gjort følgende vedtak: CAPA 2020, først utsatt til 2021, utsettes nok en gang og blir dermed CAPA 2022.
LES MER
Nyhetssaker

Beitostølen Helsesportsenter er Årets Matgledebedrift 2020

Kjøkkenet ved Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) ble i slutten av oktober kåret til Årets Matgledebedrift 2020. - Dette er utrolig fortjent! Vi har et fantastisk kjøkken og personale som sørger for topp matglede for alle, sier en stolt direktør ved BHSS, Astrid Nyquist.
LES MER

Gave fra Lions Slemdal

Det har gått 50 år siden den første Lions Røde Fjær- aksjonen la grunnlaget for etableringen av Beitostølen Helsesportsenter (BHSS). Med Lions Røde Fjær 2020 har vi fått muligheten til å kunne gå inn i 50 nye år som det ledende helsesportsenteret i verden.
LES MER