Det kongelige slott. Foto: www.kongehuset.no

Audiens på Slottet 6. november - Jubileumshilsen fra H.M. Kong Harald

Fredag 6. november tar H.M. Kongen og H.M. Dronningen imot direktør ved Beitostølen Helsesportsenter, Astrid Nyquist, og styreleder Tove Linea Brandvik i audiens på Slottet. Kongehuset takket tidlig ja til å overvære den planlagte jubileumsmarkeringen ved Beitostølen Helsesportsenter 7. november, men p.g.a. Covid- 19 ble kongens deltagelse avlyst og erstattet av audiens.

 

Kongehuset har hatt sterke bånd til Beitostølen Helsesportsenter og Ridderrennet gjennom hele senterets historie. Daværende kronprins Harald åpnet dørene på BHSS for 50 år siden og representanter fra Kongehuset har vært gjester på Beitostølen Helsesportsenter ved flere anledninger.

Kong Harald skrev da også sin hilsningstale til 50 års- jubilanten Beitostølen Helsesportsenter, som forord i jubileumsboka "Det muliges Kunst"; 

 

"Gjennom 50 år har Beitostølen Helsesportsenter bidratt til å skape eventyrlige mestringsopplevelser for mange mennesker. Dette har de gjort ved å ta utgangspunkt i hva den enkelte faktisk kan få til, og ikke hva de feiler.

Dette er en god filosofi. Det at alle får mulighet til å bidra på sine premisser, er noe av det viktigste vi kan legge til rette for som samfunn - på alle livets arenaer. Grunnlegger Erling Stordahl har sagt det slik: "Jeg trodde engang at jeg var alene om å være annerledes. Vi er alle annerledes. Annerledes enn vi tror." På dette grunnlaget, at alle er forskjellige, arbeider vi stadig med å skape et godt samfunn.

Lions Røde Fjær aksjon i 1966 la det økonomiske grunnlaget for etableringen av Beitostølen Helsesportsenter. Dette var, i sin tid, et viktig nybrottsarbeid. Det skapte erkjennelse av at synshemmede og mennesker med andre funksjonsnedsettelser kunne mestre på høyt nivå med riktig tilrettelegging. Ikke minst påvirket det nok også funksjonshemmedes egne tanker om sine muligheter.

På denne måten har Helsesportsenteret og det årlige Ridderrennet bidratt til å flytte samfunnet vårt i riktig retning. Det har endret holdninger og styrket livsglede gjennom 50 år. Arbeidet deres bygger på en viktig verdi: At mangfold er en ressurs for fellesskapet. Erling Stordahl har også sagt noe annet tankevekkende: "Vi vandrer alle i mørke. Noen fordi vi ikke ser med øynene. Noen fordi vi ikke ser med tankene. De aller fleste av oss fordi vi ikke ser hverandre."

Jeg vil takke Beitostølen Helsesportsenter for den store innsatsen de har lagt ned gjennom 50 år med å bidra til å se den enkelte, og legge til rette for aktivitet og idrettsglede.

Gratulerer med jubileet - og varmt lykke til med de neste 50 årene!

Harald R.