Styreleder Tove Linnea Brandvik og direktør Astrid Nyquist foran slottet
Styreleder Tove Linnea Brandvik og direktør Astrid Nyquist foran slottet

Beitostølen Helsesportsenter i audiens på Slottet

Fredag 6. november 2020 tok H.M. Kongen og H.M. Dronningen imot direktør ved Beitostølen Helsesportsenter (BHSS), Astrid Nyquist, og styreleder Tove Linnea Brandvik, til audiens på slottet. Kongeparet var så rause å invitere BHSS til slottet, siden de selv ikke kunne ta turen til helsesportsenteret i anledning senterets 50- årsdag 7. november.

 

Kongehuset har hatt sterke bånd til Beitostølen Helsesportsenter og Ridderrennet gjennom hele senterets historie. Daværende kronprins Harald åpnet dørene på BHSS for 50 år siden og representanter fra Kongehuset har vært gjester på Beitostølen Helsesportsenter ved flere anledninger. Kong Harald har da også skrevet en jubileumshilsen til 50 års- jubilanten BHSS, som forord i jubileumsboka "Det muliges kunst – 50 år med Beitostølen Helsesportsenter».

Ute på slottsplassen, etter den 45 minutter lange audiensen med samtale om helsesportsenterets fortid, nåtid og fremtid, kunne direktør Astrid Nyquist og styreleder Tove Linnea Brandvik fortelle om et nært og godt møte med et engasjert og oppriktig interessert kongepar.

-Kongeparet var svært rause med ros, og vi hadde en god dialog rundt aktuelle og relevante tema som samhandling, kunnskapsutveksling, praksisnær forskning og mangfold, sier Nyquist. Deres tydelige fokus på «mangfold som ressurs for fellesskapet» er en rettesnor og et verdisett vi alle må sette høyt på dagsordenen, fortsetter hun. Kongen gav oss en oppfordring om å «holde farten opp» i de neste 50 årene og et oppdrag om å fortsette å markere oss og ta ansvar for at mangfold blir en viktig ressurs i fremtiden.

- Kongen og Dronningen gav oss også tydelig anerkjennelse for at vi som virksomhet ikke lener oss tilbake og venter på at noen ber oss om å gjøre noe, men i stedet tar initiativ og gjør det vi mener er riktig. Denne støtten og anerkjennelsen varmer, og er noe vi skal ta med oss i det videre arbeidet, sier styreleder Tove Linnea Brandvik.