Glutenfri sjokoladekake/krydderkake

KAKEBUNN:

10 dl glutenfritt mel

4 dl sukker

6 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

200 g (melkefritt) smør

6 dl vann/eplejuice

3 ts fiberhusk røres ut i litt av vannet/juicen

1 dl kakaopulver

0,5 ts kardemomme

0,5 ts kanel

 

Bland de tørre ingrediensene sammen og smuldre inn mykt smør. Rør i vann eller eplejuice. Spar litt av vannet/juicen, rør inn fiberhusk og tilsett dette i røren. La mikseren gå i minst 5 min.

Fordel røren i form (26cm).

Stekes på 170 grader i 40 min. (kombiovn)

 

GLASUR:

125g (melkefritt) smør

3 ss vann

2 ts vaniljesukker

1,5 ss kakaopulver

300g melis

 

Smelt smøret i en gryte. Rør i alle ingrediensene. Glasuren smøres utover kaken med en gang, den stivner fort!