Glutenfri sjokoladekake/krydderkake
KAKEBUNN:
10 dl glutenfritt mel
4 dl sukker
6 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 g (melkefritt) smør
6 dl vann/eplejuice
3 ts fiberhusk røres ut i litt av vannet/juicen
1 dl kakaopulver
0,5 ts kardemomme
0,5 ts kanel
Bland de tørre ingrediensene sammen og smuldre inn mykt smør. Rør i vann eller eplejuice. Spar litt av vannet/juicen, rør inn fiberhusk og tilsett dette i røren. La mikseren gå i minst 5 min.
Fordel røren i form (26cm).
Stekes på 170 grader i 40 min. (kombiovn)
GLASUR:
125g (melkefritt) smør
3 ss vann
2 ts vaniljesukker
1,5 ss kakaopulver
300g melis
Smelt smøret i en gryte. Rør i alle ingrediensene. Glasuren smøres utover kaken med en gang, den stivner fort!